هزینه سئو یک وب سایت به موارد زیادی بستگی دارد...
سرپ (SERP) چیست
میلیون ها یا شاید میلیاردها صفحه در اینترنت وجود...
سئو چیست
سئو عمل بهینه سازی یک وب سایت برای موتورهای...
نرخ کلیک چیست و چه اهمیتی در سئو دارد
نرخ کلیک یا CTR (Click Through Rate) یک معیار...
فرزین رستگار
تیم لیدر مجموعه کارمند سئو
سلام، من فرزین رستگار هستم مدیر و تیم لیدر کارمندسئو و همچنین بنیانگذار چند کسب و کار اینترنتی دیگر. تصمیم گرفتم اوقات فراغت از کار رو به نوشتن محتواهای خوب و مفید در کارمند سئو اختصاص بدم
سئو سایت برای موتور جستجو ذره بین
خب رفقا توی این مقاله اومدم به موضوع سئو برای ذره بین یا همون موتور جستجوی ایرانی ذره بین بپردازم چون این روزها که بحث صیانت داغ و پهنای باند یک سری از سرویس های خارجی مثل اینستاگرم محدود شده، من به کرّات از مدیران کسب و کارها میشنوم که از من میپرسند اگر گوگل بسته بشه چیکار کنیم.
ببینید من نگرانی همه شما عزیزان که دارید این مقاله رو میخونید درک میکنم و امروز قراره که توی همین مقاله یه سری نکات مهم رو که درباره این موتور جستجو به ظاهر ایرانی مطرح هست رو عنوان کنم. ذره بین هم شاید به نظر شما در ابتدا یک موتور جستجو مثل باقی موتورهای جستجو ایرانی باشه ولی مکانیزم تولید و نحوه اجرا اون فرق میکنه.
موتور جستجو ذره بین چطور کار میکنه؟
اگر تا به حال توی ذره بین جستجو کرده باشید احتمالا متوجه شدید که نتایج اون بسیار به گوگل نزدیک هست و این همه شباهت به گوگل در وهله اول تحسین و پس از مدتی تعجب کاربران رو در پی داشته. اما سوال اینجاست که ذره بین واقعا چطور داره این کار رو انجام میده؟ آیا تیم برنامه نویس ایرانی تونسته به الگوریتم های پنهان و مولتی میلیون دلاری گوگل دست پیدا کنه؟ خب جواب نه هست !
خب حالا میخوام شما رو با یک API از شرکت گوگل آشنا کنم که احتمالا تا الان از وجود اون بی خبر بودید. اصلا بزار ببینیم شما میدونید api چی هست و چطور کار میکنه؟ اگر نمیدونید خیلی سریع و خلاصه بگم که api ها در واقع یک پل ارتباطی بین نرم افزار های کامپیوتری هستند که عمدتا یک سرویس یا خدمات یا اطلاعاتی رو برای یک نرم افزار دیگه ارسال میکنند.
حالا اگر به عکس بالا دقت کنید من در فیلد جستجو گوگل تایپ کردم api موتور جستجو گوگل و همونطور که در عکس هایلایت زرد کردم و مشاهده میکنید ، گوگل سرویسی رو تحت عنوان Custom Search JSON api ارائه میده که شما تحت اون میتونید وبسایت ها و یا اپلیکیشن هایی رو تولید کنید که به شما اجازه میده از نتایج جستجو ها در گوگل بهره ببرید.
حالا اجازه بدید اصلا یک مثال ساده تر بزنم، شمایی که دارید این مقاله رو میخونید احتمالا با سئو آشنا هستید و وبسایت ها یا نرم افزار هایی رو میشناسید که به شما رتبه کلمه کلیدی شما رو دقیق میگه. فکر میکنید این اتفاق چطور میوفته؟ آفرین اون ها هم احتمالا از همین سرویس دارن استفاده میکنند. البته راههای دیگه ای هم هست ولی دقیق ترینش استفاده از همین api گوگل هست که نتایج موتور جستجو گوگل رو به نرم افزار شما ارائه میکند.
الان من مطمئنم که دیگه همه شما تقریبا میدونید ذره بین داره چیکار میکنه ولی با جزییات بیشتر خودم میگم. ببینید ذره بین داره از همین سرویس گوگل استفاده میکنه و نتایج رو از گوگل به صورت JSON دریافت میکنه و با شیوه و نوع نمایش خاص خودش که ایرانیزه شده هست به کاربرها نشون میده. حالا خیلی از مردم عادی که نمیدونن پشت قضیه و داستان اصلی چی هست فکر میکنن که جوون های با استعداد ایرانی بازم گل کاشتن و یه سرویس جایگزین داخلی خوب پیاده سازی کردند.
چرا گوگل به موتور جستجو ذره بین سرویس میدهد
حالا ممکنه یک سری از شما دوستان عزیز که حواستون جمع تر هست، سوال براتون پیش بیاد که گوگل اصلا چرا باید همچین کاری بکنه و این اطلاعات رو در اختیار سایت های دیگه هم قرار بده. مگه دیوونه س که برای خودش رقیب تراشی بکنه، اصلا اگر به همین راحتیه چرا چهار تا سایت دیگه مثل ذره بین نداریم؟
جواب ساده و روشن هست و اون هم اینه که گوگل از این سرویس داره پول در میاره یعنی به ازای هر کوئری (جستجو) که شما در موتور جستجو ایرانی ذره بین میگیری، ذره بین باید به گوگل پول پرداخت کنه. این پول البته اونقدرا زیاد نیست ولی اگر کاربرهایی که جستجو میکنند زیاد باشن این عدد مبلغ خیلی زیادی میشه و تامین کردنش در فاز فعلی فقط از عهده حکومت و دولت ایران برمیاد چون همین الان هم تعداد جستجو های زیادی در موتور جستجو ذره بین اتفاق میوفتد.
چرا سئو کردن برای ذره بین اهمیت ندارد
سئو کردن برای وبسایت ذره بین در تاریخ فعلی که من دارم این مقاله رو نگارش میکنم و در این فاز فعلی که وبسایت ذره بین رو دارم میبینم اساساً بی معنی هست چون خودش داره از الگوریتم های یک موتور جستجو دیگه استفاده میکنه و اصلا فعلا پنل و وبمستر و این داستان ها وجود ندارد.
البته این بدین معنا نیست که در آینده هم نمیتونن پنل وبمستر توسعه بدهند. اتفاقا میتونن همه کار بکنند چون من این api رو تست کردم وحتی جالب اینه که به شما بگم من به راحتی در کوئری خاصی که میخواستم وبسایت خودم رو به لینک 1 آوردم که این اتفاق بدی هست چون میتونه دلیل این همه هزینه برای تولید و راه اندازی چنین سرویسی همین قضیه باشد.
یعنی درسته که ذره بین داره به ازای هر جستجو یه پولی پرداخت میکنه، ولی فرض کنید اگر تنها موتور جستجو در دسترس باشه احتمالا قراره که از هزاران کلمه کلیدی که تو لینک های بالا به کاربرها نشون بده کلی پول در بیاره. این موضوع نه تنها هزینه های اون رو توجیه میکنه بلکه میتونه درامدزایی فوق العاده ای هم برای این موتور جستجو به ظاهر داخلی ایجاد کنه.
اما همانطور که در توضیحات بالا متوجه شدید خبر خوب این هست که ذره بین داره به ازاء هر جستجویی که شما در این سایت میکنید مبلغی رو پرداخت میکنه و مثلا اگر شما یک ربات جستجوگر بندازید که مذام جستجو کند احتمالا قبض بعدی که برای ذره بین میاد عدد عجیب غریبی باشه.
من خودم شخصا از طرح های اینچنینی نمیتونم حمایت کنم چون به جای خلاقیت و توسعه دانش داخلی، پول و سرمایه و انرژی ما صرف چیزهایی میشه که حتی نباید یک روز از وقتمون رو صرف این مسائل کنیم. امیدوارم این مقاله تونسته باشه موارد مبهمی رو برای شما روشن کند.
هزینه یا قیمت سئو یک وب سایت چگونه مشخص میشود
هزینه سئو یک وب سایت به موارد زیادی بستگی دارد...
سرپ (SERP) چیست
میلیون ها یا شاید میلیاردها صفحه در اینترنت وجود...
سئو چیست
سئو عمل بهینه سازی یک وب سایت برای موتورهای...
نرخ کلیک چیست و چه اهمیتی در سئو دارد
نرخ کلیک یا CTR (Click Through Rate) یک معیار...
فرزین رستگار
تیم لیدر مجموعه کارمند سئو
سلام، من فرزین رستگار هستم مدیر و تیم لیدر کارمندسئو و همچنین بنیانگذار چند کسب و کار اینترنتی دیگر. تصمیم گرفتم اوقات فراغت از کار رو به نوشتن محتواهای خوب و مفید در کارمند سئو اختصاص بدم
0 دیدگاه